Woman hands writing in notebook and boy playing

Voordelen online scheiden

Wat zijn de voordelen van online scheiden?

Voordelen online scheiden. Overwegen jullie om de scheiding online te regelen? Waar moet je dan aan denken en wat zijn de voordelen van een online scheiding?

  • jullie hoeven niet naar een mediator of een advocaat. De scheiding gaat uiteraard wél via de advocaat en de rechtbank, alleen je hoeft er zelf niet naar toe.
  • De contacten met ons als mediators gaan via mail en een online gesprek, bijvoorbeeld via Zoom of Teams . De stukken bij de rechtbank gaan schriftelijk en via de post.
  • jullie bepalen het tempo. Zo ben je flexibel in je tijdsindeling. Je hoeft geen vrij te nemen voor de afspraken aan tafel en daardoor blijven de kosten lager.
  • de kosten zijn lager, doordat er geen gesprekken aan tafel zijn, zijn de kosten aanzienlijk minder dan bij een regulier traject.
  • nog extra voordeel bij Goed Online Scheiden? Ja zeker, jullie krijgen altijd één gesprek met 1 van onze mediators. Zo weten wij zeker, in jullie belang, dat alle afspraken goed begrepen zijn en alles goed verwoord staat.
gesprek met mediator
gesprek met mediator

Wat zijn de nadelen van een online echtscheiding?

Een online scheiding is niet realistisch als je in een vechtscheiding zit. Heb je echt grote onenigheid met elkaar over de scheiding? Dan is het beter om ieder een advocaat te nemen en die je te laten bijstaan. Een online scheiding gaat wel een beetje uit van de veronderstelling dat je het nog aardig met elkaar kunt regelen. Is dat helemaal niet het geval? Kies dan voor een advocaat.

Past het bij ons?

Of het in jullie situatie een goede keuze is om je scheiding online te regelen kunnen jullie het beste zelf bepalen. De voor- en nadelen nog even op een rijtje:

voordelen:

  • je hoeft zelf niet naar de mediator of advocaat
  • flexibel in tijd
  • lagere kosten
  • procedure is gelijk aan ‘gewone’ scheiding

nadelen:

  • verwacht je een vechtscheiding? Dan kan je beter ieder een advocaat nemen.

Hoe werkt een online echtscheiding?

De procedure van online scheiden is dezelfde als die van een ‘reguliere’ scheiding. Meer weten? Kijk ook eens bij de veelgestelde vragen.

Wat zijn de kosten van een online scheiding?

De kosten van je scheiding zijn afhankelijk van de hoogte van je inkomen en vermogen. We kunnen de totale online scheiding al voor je regelen vanaf € 58,- per persoon. Dat is inclusief advocaat, mediator, rechtbank en inschrijving van de scheiding. Dus je volledige scheiding van A tot Z. Kijk voor alle tarieven op onze website.

voordelen online scheiden
voordelen online scheiden

Wat zijn de stappen bij online scheiden?

Het begint met het doen van de aanvraag via onze site, via ons aanvraagformulier. Vervolgens krijg je van ons de templates met het ouderschapsplan en het convenant of de vaststellingsovereenkomst. In de documenten is een uitgebreide toelichting opgenomen, zodat ook de uitleg aanwezig is hoe de afspraken werken. Niet duidelijk of lukt het niet? Neem dan contact met ons op, dan helpen we je verder.

Alles samen ingevuld en afgestemd? Stuur het dan naar ons toe, dan checken wij het alvast. Jullie krijgen het dan retour met evt. opmerkingen en tips. Daarna plannen wij met jullie een online gesprek in, zodat we met elkaar de afspraken door kunnen nemen of alles helder en duidelijk is afgesproken.

We sturen alles in naar de Rechtbank, waarna de beschikking komt. Met deze beschikking verzorgen wij de inschrijving bij de Gemeente, en dan ben je officieel gescheiden.

Deel dit bericht

Lees ook

Tips voor een succesvolle scheiding

Tips voor een succesvolle scheiding: wanneer een huwelijk eindigt, worden echtgenoten en hun kinderen vaak geconfronteerd met een verschrikkelijke storm van stressvolle gebeurtenissen: nieuwe woonsituaties,

Woman hands writing in notebook and boy playing

Voordelen online scheiden

Wat zijn de voordelen van online scheiden? Voordelen online scheiden. Overwegen jullie om de scheiding online te regelen? Waar moet je dan aan denken en