african american kid holding ripped paper with family on white, divorce concept

Scheiden? Vertel het je kinderen samen

Als ik lief was geweest….

Scheiden? Vertel het je kinderen samen………..Bij een scheiding staat de wereld van kinderen op zijn kop. Hun ouders wonen niet langer bij elkaar. Ineens zijn er twee huizen waar hun knuffels liggen. Wat kinderen vooral erg vinden is dat papa en mama elkaar kennelijk niet meer lief vinden….. Jonge kinderen piekeren daarover. Zij denken: “het ligt vast aan mij, als ik lief was geweest….

Caring Embrace
Scheiden? Vertel het je kinderen samen

Vertel het samen

Bij een scheiding komt er veel op je af. Emoties lopen dwars door financiële, juridische en praktische zaken. Als mediators houden wij in de gaten dat de stem van de kinderen wordt gehoord. Tip: vertel het je kinderen samen. En leg uit dat zij er geen schuld aan hebben.

Nieuw hoofdstuk

Voor kinderen is het prettig als zij weten wat er gaat gebeuren. Wordt de woning verkocht, en gaan papa en mama allebei ergens anders wonen? Of blijft papa of mama juist in de woning wonen? Laat goed naar deze mogelijkheden kijken voordat je een besluit neemt. Beter goed uitzoeken en langer de tijd nemen dan andersom. Kijk ook eens op de site van de Rijksoverheid voor meer informatie.

Deel dit bericht

Lees ook

Tips voor een succesvolle scheiding

Tips voor een succesvolle scheiding: wanneer een huwelijk eindigt, worden echtgenoten en hun kinderen vaak geconfronteerd met een verschrikkelijke storm van stressvolle gebeurtenissen: nieuwe woonsituaties,

Woman hands writing in notebook and boy playing

Voordelen online scheiden

Wat zijn de voordelen van online scheiden? Voordelen online scheiden. Overwegen jullie om de scheiding online te regelen? Waar moet je dan aan denken en