Scheiden kosten: Ik wil scheiden, wat zijn de kosten?

Kosten van een scheiding, waar moet ik rekening mee houden?

Dat een scheiding geld kost, is algemeen bekend. Het kan echter in de praktijk meevallen. De kosten van een scheiding, en met name ook de manier waarop je wilt scheiden maken de kosten. Er zijn in Nederland heel veel mogelijkheden om te kunnen scheiden, van een volledig traject met ieder een advocaat, tot thuis achter de laptop online regelen. Belangrijker is: wat past bij jullie? Hoe wil je het graag regelen?

money

Wat kost een scheiding?

Ben je getrouwd of heb je een geregistreerd partnerschap, en hebben jullie minderjarige kinderen? Zijn jullie samenwonend? Hebben jullie een onderneming? De kosten van een scheiding zijn altijd maatwerk en bovendien op het internet moeilijk te vinden. Iedere mediator of advocaat werkt anders. Het kan op uurtarief zijn (wel goed de kleine letters lezen) of op vast pakket tarief, of een mix komt ook wel voor.

Speciaal tarief: de subsidie

Het kan zijn dat jullie in aanmerking komen voor een zg. toevoeging, dit is een subsidie van de overheid, via de Raad voor Rechtsbijstand. Deze subsidie kan alleen een advocaat of mediator aanvragen voor je. Kom je daarvoor in aanmerking? Dat scheelt aanmerkelijk in de kosten, bovendien krijg je in die situatie een verlaging van de griffiekosten, namelijk €83,- per paar. Meer weten? Kijk dan op deze pagina of je hiervoor in aanmerking komt.

Wat kost een advocaat bij een scheiding?

Een advocaat is vaak een kostbaar traject, zeker als je allebei een advocaat nodig hebt. De meeste advocaten werken op uurtarief, waarbij het aantal uren kan oplopen wat benodigd is. Ook bij een advocaat kun je in aanmerking komen voor een toevoeging, maar hier gelden wel andere tarieven voor de eigen bijdrage die je moet betalen.

Kosten griffierechten bij scheiding

Ben je getrouwd of heb je een geregistreerd partnerschap, en hebben jullie minderjarige kinderen? Dan kun je alleen scheiden via de rechtbank, hierbij heb je te maken met griffiekosten, dit is voor 2021 €309,- per paar. Voor samenwonenden, of geregistreerd partnerschap zonder kinderen, is een bekrachtiging via de rechtbank niet perse noodzakelijk. Zij mogen kiezen voor bekrachtiging via de rechtbank.

court

Mediator kosten

Een andere, gangbare en goedkopere manier om te scheiden is via mediation. Je wordt begeleid in alle keuzes die je moet maken, en goed voorgelicht over de evt. gevolgen van de keuzes. Bovendien heb je de scheiding zelf in de hand, en ben je bij alle gesprekken, die doe je namelijk samen.

Divorce mediation with psychologist

Maar wat als je samen overal uit bent en verwacht dat je minder hulp nodig hebt?

Online scheiden

Dan is online scheiden een goede mogelijkheid, althans als je het op de goede manier wil doen.

Online scheiden houdt in dat je alles zelf met elkaar regelt, gewoon thuis. Je krijgt voorbeeld documenten waarop de keuzes staan voorgedrukt en waar je dus uit kunt kiezen. Jullie kunnen samen de afspraken maken die je graag wilt, uiteraard wel binnen alle mogelijkheden die er zijn.

Waarom bij Goed Online Scheiden

Bij Goed Online Scheiden krijg je niet alleen de voorbeeld documenten, maar nog veel belangrijker: de kwaliteits toets door onze mediators! In een gesprek met ons kijken we alle punten na en bespreken met jullie wat er optimaler zou kunnen , of wijzen we op evt. risico’s die bij bepaalde beslissingen kunnen horen.

Tarief? Dat valt mee!

Kijk op onze tarief pagina wat bij ons een scheiding kost. Het zal u meevallen.

logo

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lees ook

scheiden en dan

Scheiden en dan?

  Scheiden en dan? In 5 stappen jouw scheiding afronden. Jullie hebben besloten te gaan scheiden. Een zware beslissing, vooral omdat nu het moment komt