Scheiden kosten

Scheiden kosten: Ik wil scheiden, wat zijn de kosten?

Scheiden kosten. Dat een scheiding geld kost, is algemeen bekend. Het kan echter in de praktijk meevallen. De kosten van een scheiding, en met name ook de manier waarop je wilt scheiden maken de kosten.

Er zijn in Nederland heel veel mogelijkheden om te kunnen scheiden, van een volledig traject met ieder een advocaat, tot thuis achter de laptop online regelen. Belangrijker is: wat past bij jullie? Hoe wil je het graag regelen?

Scheiden kosten berekenen

Scheiden kosten

Ben je getrouwd of heb je een geregistreerd partnerschap, en hebben jullie minderjarige kinderen? Zijn jullie samenwonend? Hebben jullie een onderneming?

De kosten van een scheiding zijn altijd maatwerk en bovendien op het internet moeilijk te vinden. Iedere mediator of advocaat werkt anders. Het kan op uurtarief zijn (wel goed de kleine letters lezen) of op vast pakket tarief, of een mix komt ook wel voor.

Hoe langer een scheiding duurt hoe hoger de kosten zijn.

Speciaal tarief: de subsidie

Het kan zijn dat jullie in aanmerking komen voor een zg. toevoeging, dit is een subsidie van de overheid, via de Raad voor Rechtsbijstand. Deze subsidie kan alleen een advocaat of mediator aanvragen voor je. Kom je daarvoor in aanmerking?

Dat scheelt aanmerkelijk in de kosten, bovendien krijg je in die situatie een verlaging van de griffiekosten, namelijk € 83,- per paar. Meer weten? Kijk dan op onze pagina over de kosten van online scheiden, of je hiervoor in aanmerking komt.

Wat kost een advocaat bij een scheiding?

Een advocaat is vaak een kostbaar traject, zeker als je allebei een advocaat nodig hebt. De meeste advocaten werken op uurtarief, waarbij het aantal uren kan oplopen wat benodigd is.

Ook bij een advocaat kun je in aanmerking komen voor een toevoeging, maar hier gelden wel andere tarieven voor de eigen bijdrage die je moet betalen.

Weet jij nog niet hoe je een scheiding aanpakt? Lees dan hoe jij een scheiding in 5 stappen goed kunt afronden in ons artikel scheiden en dan?

Kosten griffierechten bij scheiding

Ben je getrouwd of heb je een geregistreerd partnerschap, en hebben jullie minderjarige kinderen? Dan kun je alleen scheiden via de rechtbank, hierbij heb je te maken met griffiekosten, dit is voor 2021 €309,- per paar.

Voor samenwonenden, of geregistreerd partnerschap zonder kinderen, is een bekrachtiging via de rechtbank niet per se noodzakelijk. Zij mogen kiezen voor bekrachtiging via de rechtbank.

court

Mediator kosten

Een andere, gangbare en goedkopere manier om te scheiden is via mediation. Je wordt begeleid in alle keuzes die je moet maken, en goed voorgelicht over de evt. gevolgen van de keuzes. Bovendien heb je de scheiding zelf in de hand, en ben je bij alle gesprekken, die doe je namelijk samen.

Divorce mediation with psychologist

Maar wat als je samen overal uit bent en verwacht dat je minder hulp nodig hebt?

Online scheiden kosten

Dan is online scheiden een goede mogelijkheid, althans als je het op de goede manier wil doen.

Online scheiden houdt in dat je alles zelf met elkaar regelt, gewoon thuis. Je krijgt voorbeeld documenten waarop de keuzes staan voorgedrukt en waar je dus uit kunt kiezen. Jullie kunnen samen de afspraken maken die je graag wilt, uiteraard wel binnen alle mogelijkheden die er zijn.

Bekijk hier de online scheiden kosten.

Waarom bij Goed Online Scheiden

Bij Goed Online Scheiden krijg je niet alleen het voorbeeld documenten, maar nog veel belangrijker: de kwaliteits toets door onze mediators!

In een gesprek met ons kijken we alle punten na en bespreken met jullie wat er optimaler zou kunnen, of wijzen we op evt. risico’s die bij bepaalde beslissingen kunnen horen.

Tarief? Dat valt mee!

Kijk op onze tarief pagina wat bij ons een scheiding kost. Het zal u meevallen.

logo

Deel dit bericht

Lees ook

Tips voor een succesvolle scheiding

Tips voor een succesvolle scheiding: wanneer een huwelijk eindigt, worden echtgenoten en hun kinderen vaak geconfronteerd met een verschrikkelijke storm van stressvolle gebeurtenissen: nieuwe woonsituaties,

Woman hands writing in notebook and boy playing

Voordelen online scheiden

Wat zijn de voordelen van online scheiden? Voordelen online scheiden. Overwegen jullie om de scheiding online te regelen? Waar moet je dan aan denken en