Bird Nesting

Bird Nesting, wat is dat precies? En voor wie en wanneer is het geschikt?

Bird nesting. Er is veel informatie te vinden over bird nesting. Maar wat is het nu precies? En wanneer is het geschikt?

Om te beginnen is bird nesting een tijdelijke oplossing.

Er is krapte op de huizenmarkt, vervangende woonruimte is soms lastig te vinden. Daarom vinden ouders een creatieve oplossing, namelijk Bird nesting.

Bij bird nesting gaan de ouders ieder om en om naar een andere woning, de kinderen blijven in de woning. Dit is overzichtelijk voor de kinderen, en op deze manier kunnen kinderen al wel wennen aan de nieuwe situatie.

Soms lopen de spanningen op in huis, ouders hebben besloten om te gaan scheiden, maar kunnen nog geen alternatieve woonruimte vinden. Eén woonruimte is soms makkelijker te vinden, dan twee. Bovendien hoeft de extra woonruimte niet groot te zijn, immers de kinderen komen niet mee.

Wanneer is het geschikt?

Bird nesting kan als tussenperiode heel goed werken. Het werkt alleen als je er allebei volledig voor wilt gaan, immers : je wisselt met jouw (ex)partner om en om van woning. Bovendien moet het financieel haalbaar zijn om een extra (huur)woning te betalen.

Wanneer is het minder geschikt?

Het is geen oplossing voor de hele lange termijn. Als het een tijdelijke overgangsfase is naar een definitieve oplossing kan het heel goed werken.

Besef dat je allebei verantwoordelijk bent en blijft voor de echtelijke woning. Je deelt deze ook nog met de (ex) partner, dus goede afspraken zijn essentieel. Lukt het niet meer om constructief met elkaar te overleggen? Dan kan ook bird nesting problemen opleveren.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lees ook

scheiden met een koopwoning

Scheiden met een koopwoning

Ga jij scheiden dan komt er vaak veel op je af. Het is belangrijk om met een eigen woning goede afspraken te maken als je

hoe lang duurt een scheiding

Hoe lang duurt een scheiding?

Jullie hebben besloten uit elkaar te gaan en vragen je af: hoe lang duurt een scheiding? Nu de kogel door de kerk is, willen jullie